Jogurt typu greckiego bez laktozy – nowość w ofercie marki Łaciate
Marka Łaciate poszerza linię produktów bez laktozy o jogurt typu greckiego. Nowość łączy gęstą, kremową konsystencję z delikatnym, lekkim smakiem. To propozycja dla osób z nietolerancją cukru mlecznego, które nie mogą spożywać klasycznego nabiału, ale również dla tych zwracających większą uwagę na jakość codziennej diety.
Łaciaty jogurt typu greckiego bez laktozy powstaje wyłącznie z naturalnych składników i nie zawiera białego cukru. Dzięki zwartej, kremowej strukturze sprawdzi się zarówno w roli szybkiej przekąski, jak i uniwersalnego składnika w kuchni – od wytrawnych dań po desery.
– Nowy jogurt Łaciaty został opracowany nie tylko z myślą o osobach z nietolerancją laktozy czy konsumentach aktywnych fizycznie, którym zależy na regeneracji po wysiłku, ale także o wszystkich, którzy świadomie wybierają naturalne i lekkostrawne produkty mleczne. To również wygodne rozwiązanie dla rodzin poszukujących prostych składów i uniwersalnych wyrobów, które można wykorzystać w różnoraki sposób – podkreśla Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
W codziennym gotowaniu jogurt typu greckiego bez laktozy Łaciaty daje mnóstwo możliwości. Może stanowić bazę dla śniadań z owocami, granolą lub płatkami owsianymi, uzupełnienie smoothie i koktajli białkowych, a także składnik sosów, dipów i lekkich dressingów. W przepisach na sosy do makaronu, zapiekanki, farsze czy pieczone dania warzywne z powodzeniem zastąpi śmietanę. Równie dobrze sprawdza się w deserach – od prostych pucharków z miodem i orzechami, po serniki na zimno oraz kremowe masy do ciast i tart.
Produkt jest dostępny w praktycznym, rodzinnym opakowaniu 400 g.


