Dwa złote medale w konkursie Good Cheese dla produktów marki Łaciate Protein+
Serki kremowe lekkie z linii Łaciate Protein+ zdobyły dwa złote medale w konkursie Good Cheese. Nagrody zostały wręczone podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego, którego honorowym gospodarzem w tym roku była Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol.
Jury konkursu najwyżej oceniło dwa warianty serków kremowych lekkich – naturalny oraz z cebulą i szczypiorkiem. Charakteryzują się one podwyższoną zawartością białka i jednocześnie niższą ilością tłuszczu niż ich klasyczne wersje.
Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol, komentuje:
– W kategorii produktów wysokobiałkowych kluczowym wyzwaniem jest utrzymanie równowagi między wartościami odżywczymi a walorami smakowymi. Złote medale w konkursie Good Cheese, przyznane przez komisję złożoną z szefów kuchni, to najlepsze potwierdzenie, że udało nam się tę równowagę osiągnąć.
Konkurs Good Cheese, jak co roku, zorganizowało wydawnictwo BikoTech, a jego patronem było Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie.


