Letnie nowości w ofercie jogurtów Łaciatych Protein+
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol do swojej linii wysokobiałkowych jogurtów pitnych wprowadza dwa nowe smaki: jagoda ze śmietanką oraz guawa i smoczy owoc. To odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów produktami proteinowymi w różnorodnych smakach.
Nowe jogurty zachowują wszystkie zalety linii Łaciaty Protein+: niewielką ilość węglowodanów (5 g/100 g), brak białego cukru i wygodne opakowanie z zakrętką. W jednej porcji tych smakowitych nowości znajduje się aż 26 g białka, co jest gwarancją długotrwałego uczucia sytości.
Połączenie śmietanki z aromatycznymi jagodami o słodko-kwaśnym smaku oraz egzotyczna kompozycja smoczego owocu z guawą to świetna propozycja na letnie miesiące. Nowe jogurty Mlekpolu przeniosą konsumentów zarówno w znane, leśne rejony, jak i w tropikalne klimaty.
– Popularność produktów wysokobiałkowych z roku na rok staje się coraz większa. Podążając za trendami zdrowego odżywiania i świadomego komponowania diety, SM Mlekpol proponuje konsumentom jogurty, które łączą wartości odżywcze z oryginalnymi doznaniami smakowymi. Ich rynkowy debiut wspierany jest przez trwającą właśnie, dynamiczną kampanię „Dołatuj się”, podkreślającą funkcjonalne korzyści, jakie oferują jogurty z linii Łaciaty Protein+ – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Linia Łaciate Protein+ trafia do szerokiej grupy konsumentów – od ludzi aktywnych fizycznie po tych, którzy szukają zdrowych przekąsek do pracy czy szkoły. Obecnie wysokobiałkowa oferta Mlekpolu obejmuje: jogurty pitne i kefir, lekkie serki kremowe w dwóch wariantach (naturalny oraz z cebulą i szczypiorkiem) oraz mleko w wersji klasycznej i bez laktozy.