Mlekpol wprowadza nowe smaki serków topionych

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wzbogaca ofertę serków topionych o kolejne, niebanalne warianty. Nowe produkty cechuje aksamitna konsystencja oraz starannie dobrane, naturalne dodatki, które zabierają konsumentów w kulinarną podróż po rozmaitych zakątkach świata.

Do dotychczasowych propozycji – kremowego serka topionego oraz wersji z łososiem i koprem (norweski smak) – dołączają dwie kolejne kompozycje. Pierwsza, nawiązująca do kuchni hiszpańskiej, zawiera paprykę, pomidory i chili. Druga, utrzymana w polskim klimacie, została wzbogacona o szynkę.

– Serki topione to klasyka w śniadaniowym menu – znakomicie komponują się z chrupiącym pieczywem i świeżymi warzywami, ale mogą też posłużyć jako baza do wielu dań, na przykład makaronów, sosów, dipów czy zapiekanek. Czerpanie inspiracji z kuchni świata na pewno spodoba się osobom ceniącym nowości, a jednocześnie przywiązanym do tradycyjnych produktów w nowoczesnym wydaniu – komentuje Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.

Wszystkie warianty są dostępne w praktycznych, 150-gramowych opakowaniach. Zmieniona forma kubka nie tylko wyróżnia serki na sklepowej półce, lecz także ułatwia ich przechowywanie, zapewniając dłuższą świeżość. Nowości te wpisują się w strategię rozwoju Mlekpolu, której głównym celem jest dostarczanie najwyższej jakości produktów mleczarskich.