Mlekpol rozszerza ofertę marki Łaciate o twaróg sernikowy

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadza na rynek nowy produkt – twaróg sernikowy pod marką Łaciate. Jest to wysokiej jakości produkt wytwarzany wyłącznie z polskiego mleka, zawierający 18% tłuszczu, co zapewnia idealną kremowość wypieków bez konieczności dodawania masła.

Nowy twaróg sernikowy charakteryzuje się czystym składem – nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Produkt dostępny jest w praktycznym 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem, które zostało ozdobione charakterystycznymi dla marki Łaciate czarno-białymi łatami.

Jak podkreśla Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol, twaróg sernikowy Łaciate doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do serników na zimno i ciepło, ale także jako składnik innych wypieków i dań – od pierogów i naleśników po tarty i tortille zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej.

Produkt jest bogaty w łatwo przyswajalne białko oraz składniki mineralne, w tym wapń i fosfor. Można wykorzystać go również do przygotowania fit deserów czy lodów proteinowych. Po otwarciu zachowuje świeżość przez 48 godzin przy przechowywaniu w lodówce.

Twaróg sernikowy Łaciate to odpowiedź na oczekiwania konsumentów poszukujących produktów wysokiej jakości o czystym składzie. Jego wszechstronność i optymalna gramatura sprawiają, że sprawdzi się zarówno w tradycyjnej kuchni, jak i nowoczesnych, kreatywnych przepisach.