Certyfikat „Dobry Produkt” dla serka kermowego Łaciaty Protein+
Linia wysokobiałkowych produktów Łaciate Protein+ po raz kolejny została doceniona przez ekspertów. Tym razem prestiżowy Certyfikat „Dobry Produkt” otrzymał serek kremowy lekki naturalny Łaciaty Protein+ 135 g. Wyróżnienie to, wręczone 17 listopada podczas uroczystej gali w ramach Forum Rynku Spożywczego i Handlu w Warszawie, odebrał Prezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, Tadeusz Mroczkowski.
Wysokobiałkowe serki kremowe Łaciate Protein+ pojawiły się na rynku w maju 2025 roku jako odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów produktami funkcjonalnymi, które łączą wyjątkowy smak z wysoką wartością odżywczą.
Naturalny, lekki serek kremowy Łaciaty Protein+ wyróżnia się przede wszystkim podwyższoną zawartością białka – jedno opakowanie dostarcza aż 16 gramów tego składnika przy jednocześnie obniżonej zawartości tłuszczu. Produkt cechuje się także czystą etykietą oraz powstaje z wysokiej jakości polskiego mleka.
– Linię Łaciate Protein+ tworzymy z myślą o bardzo różnorodnej grupie konsumentów – od osób aktywnych fizycznie, przez osoby dbające o zbilansowaną dietę, po wszystkich tych, którzy cenią sobie po prostu dobry smak. Dziękujemy za to wyróżnienie i docenienie innowacyjności wysokobiałkowego serka Łaciatego – mówi Tadeusz Mroczkowski, Prezes Zarządu SM Mlekpol.
Portfolio Łaciate Protein+ obejmuje obecnie szeroką gamę wyrobów – od mleka UHT, poprzez jogurty pitne i kefir, aż po twarożek grani oraz wspomniane serki kremowe. W 2026 roku oferta zostanie poszerzona o kolejne nowości, które pojawią się na sklepowych półkach.


