Jesienne nowości od Mlekpolu: Łaciate desery w trzech odsłonach
Portfolio Łaciatych deserów właśnie powiększyło się o trzy apetyczne propozycje: brownie z wiśniami, kiwi z nutą matchy oraz mango lassi. Każdy wariant powstaje na bazie aksamitnej maślanki z polskiego mleka, a starannie dobrane dodatki tworzą wyrafinowane kompozycje, które przypadną do gustu fanom lekkich, jakościowych słodkości.
Brownie z wiśniami urzeka głębokim, czekoladowym smakiem, przełamanym słodko-kwaśną nutą owoców, nawiązując do kultowego deseru rodem ze Stanów Zjednoczonych. Kiwi z matchą łączy orzeźwiające kiwi z popularną japońską zieloną herbatą, cenioną za swoje wyjątkowe właściwości. Z kolei mango lassi to ukłon w stronę tropików: soczyste mango i delikatna kwaskowatość maślanki tworzą egzotyczny, wyjątkowo smaczny duet.
– Konsumenci coraz częściej sięgają po produkty łączące przyjemność z jedzenia z dobrym składem – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol. – Dlatego postawiliśmy na nowoczesne desery w oryginalnych smakach, dla których bazą jest tradycyjna maślanka. Dzięki temu idealnie wpisują się one we współczesny styl życia – świadomy, aktywny i odznaczający się otwartością na produkty inspirowane rożnymi kulturami i kulinarnymi tradycjami. To smaczne i zdrowe comfort foodowe przekąski na drugie śniadanie, do pracy czy na popołudniowy relaks.
Łaciate Desery są sprzedawane w poręcznych kubeczkach 170 g. Obok nowości w sklepach znajdziemy również znane już smaki: muffinka jagodowa, tarta cytrynowa, z nata de coco i kawałkami czekolady oraz z truskawkami i śmietanką.