Śmietanka Łaciata pasteryzowana 30% – nowość w asortymencie Mlekpolu

Mlekpol poszerzył swoją ofertę o nową śmietankę Łaciatą 30%, która charakteryzuje się prostym składem i praktycznym, większym opakowaniem. Produkt ten nadaje potrawom idealną konsystencję, dlatego znajdzie szerokie zastosowanie w każdej kuchni. 

Śmietanka Łaciata 30% pasteryzowana produkowana jest wyłącznie z polskiego mleka. Doskonale nadaje się zarówno do dań na zimno, jak i na gorąco – nie warzy się i nie rozwarstwia pod wpływem temperatury. Może być używana jako dodatek do kawy, zup, sosów, sałatek, a zwłaszcza do deserów, tortów i koktajli. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu, śmietanka ta idealnie się ubija i jest świetną bazą do trwałych kremów. Proces pasteryzacji pozwala zachować jej naturalny, wyśmienity smak oraz liczne wartości odżywcze.

Warto zwrócić uwagę, że śmietanka pasteryzowana Łaciata 30% jest bezglutenowa i odpowiednia dla wegetarian. Zawiera cenne witaminy, takie jak A i B12, a także wapń i fosfor. 


Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol, podkreśla: „Do tej pory śmietanka Łaciata 30% pasteryzowana dostępna była w opakowaniu 200 ml. Teraz do portfolio Mlekpolu dołączył produkt w większym kubku – 330 ml. To odpowiedź na potrzeby naszych konsumentów, którzy na co dzień dużo gotują i poszukują bardziej ekonomicznych rozwiązań. To także dobra opcja dla osób, które są na diecie keto i dodają świeżą śmietankę do kawy czy owocowych koktajli”.

W nowym, większym opakowaniu – 330 ml, śmietanka Łaciata 30% spełnia oczekiwania tych, którzy szukają bardziej ekonomicznych rozwiązań w kuchni. Produkt należy przechowywać w lodówce, a po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Opakowanie jest przyjazne środowisku, gdyż po rozdzieleniu nadaje się do recyklingu.