Nowość w rodzinie serków z krówką Rolmlecz – smak stracciatella
Najlepsze polskie mleko, aksamitna konsystencja i kawałki czekolady – taki jest nowy serek z krówką marki Rolmlecz, który w styczniu trafił do oferty SM Mlekpol. Na sklepowych półkach dostępne są już dwie gramatury produktu – 150 i 200 g.
Smak stracciatella dołączył do grona znanych i lubianych przez kolejne pokolenia konsumentów serków homogenizowanych Rolmlecz. Obecnie, poza serkiem z kawałkami czekolady, kupić można serki: naturalny, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy i waniliowy z laską wanilii. Nowość od Mlekpolu z pewnością przypadkie do gustu osobom, które pozukują deserowo-pezwkąskowych produktów o czystym składzie. Serki z krówką można bowiem jeść samodzielnie lub jako dodatek do dań na słodko, a czysty skład i polskie mleko, z którego są produkowane, stanowią gwarancję ich jakości.
– Ofertę serków z krówką marki Rolmlecz poszerzamy ze względu na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na produkty mleczarskie z kategorii comfort food, które łączą w sobie tradycję i innowacyjność. Serek homogenizowany stracciatella od Mlekpolu to smakowita kompozycja kremowego serka i delikatnych, rozpływających się w ustach kawałków czekolady. Nasz nowy produkt powstał z myślą o tych, którzy od mlecznej przekąski oczekują jakości i chcą czerpać jak najwięcej przyjemności z jej spożywania – komentuje Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.
Wprowadzeniu na rynek serka stracciatella Rolmlecz towarzyszyć będzie szerokozasięgowa kampania w internecie.