Nowości produktowe
Aksamitne desery z maślanką
Nowe desery z maślanką są lekkie, a jednocześnie gęste i aksamitne, aż w 60% składają się z maślanki, co nadaje produktowi naturalny śmietankowy smak. Dzięki wyjątkowym dodatkom powstały desery o oryginalnych smakach: nata de coco, tarta cytrynowa oraz muffinka jagodowa. Są one doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy w przekąsce szukają czegoś więcej, niż tylko zaspokojenia głodu. To propozycje stworzone z myślą nie tylko o zdrowym deserze, ale także o drugim śniadaniu. Produkty wyróżnia czysta etykieta i krótki skład, zawierają żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Dostępne są w 170 g wygodnych opakowaniach.
Serek śmietankowy Łaciaty również na grilla
Serek śmietankowy Barbecue z konopiami został stworzony z myślą o konsumentach, którzy poszukują zaskakujących połączeń smakowych. Nowy produkt zawiera w sobie doskonale skomponowany bukiet warzyw, ziół i przypraw. Wyczujemy w nim nutę papryki słodkiej i grillowanej, pomidorów, miodu, a nawet czosnku. Jest idealny do kanapek, ale sprawdzi się także jako składnik past, dipów i dodatek do dań z grilla. Duża 200 g porcja sprawi, że aksamitnej przyjemności starczy na dłużej.
Ser żółty Mazdamer w portfolio marki Mazurski Smak
Wielbiciele serów będą mogli spróbować teraz Mazdamera w plastrach marki Mazurski Smak, który jest naszą nowością na rynku. To ser rodzaju szwajcarskiego, półtwardego, typu ementaler. Wyróżnia go łagodnie orzechowy smak z wyczuwalną nutką słodkości i charakterystyczny aromat. Ma jasnożółtą barwę i duże owalne oczy widoczne w przekroju. Dobrze prezentuje się na kanapkach oraz na desce serów. Sprawdzi się w połączeniu ze świeżymi i suszonymi owocami czy bakaliami, a także w daniach na ciepło. Mazdamer Mazurski Smak w plastrach dostępny jest w 1 kg opakowaniu.
Fermentowana porcja zdrowia – Maślanka naturalna Mazurski Smak
Maślanka Mazurski Smak to fermentowany napój mleczny o tradycyjnym, naturalnym smaku i konsystencji, jest bogaty w potas i wapń oraz białko. Charakteryzuje się prostym składem. Świetnie działa na układ pokarmowy, jest lekkostrawny i pobudza wydzielanie soków trawiennych, nazywany jest naturalnym probiotykiem. Maślanka ma w sobie ogromny potencjał odżywczy oraz kulinarny, można wykorzystać ją do przyrządzania różnorodnych dań. Dzięki lekko kwaśnemu smakowi jest doskonała jako orzeźwienie w upalne dni. Maślanka Mazurski Smak jest dostępna w poręcznych opakowaniach 360 ml oraz 1l.
Moc warzyw w chłodnikach Mlekpol i Sokólski
Nasze chłodniki są gotowymi i pełnowartościowymi posiłkami do bezpośredniego spożycia. 380 gramowy chłodnik Mlekpolu zamknięty w wygodnej miseczce lub 400 g Sokólski występujący w kubeczku, to porcje w sam raz na posiłek dla jednej osoby. Są skomponowane w idealnych proporcjach warzyw i przypraw, dlatego nie wymagają doprawiania, dobrze smakują z gotowanymi ziemniaczkami, jajkiem lub pieczywem. Chłodniki są pożywne, zaspokajają głód i pragnienie, są niskokaloryczne, a do tego smaczne i zdrowe, bo oprócz warzyw zawierają żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, które są cenne dla naszych jelit. Chłodniki Mlekpol i Sokólski mają teraz nowo opracowaną recepturę z dużo większą zawartością warzyw, dzięki którym ich smak stał się jeszcze pełniejszy i bogatszy.
Mleko świeże bez laktozy Łaciate 2%
Mleko świeże Łaciate bez laktozy o zawartości tłuszczu 2% to idealny napój dla osób z nietolerancją pokarmową cukru mlecznego. Dzięki specjalnemu procesowi usuwania i rozkładania laktozy na cukry proste sprawia, że smak prawdziwego mleka i jego wartości pozostają bez zmian. Jest doskonałym źródłem wapnia i białka. Mleko Łaciate świeże bez laktozy dostępne jest w litrowej butelce, jej fioletowa zakrętka oraz kolorystyka etykiety ułatwią identyfikację produktu. Mleko świeże należy przechowywać w warunkach chłodniczych.